Blogi

Pärnumaa siidritootjad ühendasid jõud Baltikumi tootjatega ekspordi kasvuks

Rõõm on näha, et Pärnumaa siidritootjad on astunud rahvusvahelisse koostöösse, et oma toodangut veelgi enam maailma tutvustada. Eesti, Läti ja Soome siidritootjad on koondunud ühise mütsi alla, et üheskoos suurendada eksporti ning tutvustada Baltimaade siidrimaastikku. Koos korraldatakse turundustegevusi, osaletakse konkurssidel ja messidel ning viiakse läbi koolitusi ja festivale. Eestit …

Targalt toetusteni: tulemuslik projektikirjutamine ja sobivad rahastusmeetmed

Veebruari lõpus toiduKOBARa korraldatud infopäev “Targalt toetusteni: tulemuslik projektikirjutamine ja sobivad rahastusmeetmed” tõi kokku hulgaliselt Pärnumaa toidu- ja joogitootjaid ning maapiirkondade ettevõtjaid. Ürituse eesmärk oli jagada praktilisi teadmisi projektikirjutamise, avanevate toetusvoorude ning PRIA investeeringutoetuste kohta, samuti tutvustada Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) laenu ja käenduse võimalusi ettevõtte arendamiseks.  Ettekandjad ToiduKOBARa kogukonnajuht …

Selgusid Pärnumaa parimad toidumeened

Sel sügisel toimus Pärnumaal teist korda toidumeene konkurss, mille raames tunnustati kohalikke toidu- ja joogimeeneid. Esmakordselt leidis konkurss aset 2018. aastal, mil Pärnumaa valiti Eesti toidupiirkonnaks. Seekord oli  konkursi korraldajaks Pärnumaa Arenduskeskuse toiduKOBAR. Kaunid tootefotod pildistas kirglik toidublogija Ragne Värk  Tänavuse konkursi eesmärk oli leida piirkonnale iseloomulikke tooteid, mis peegeldavad piirkonna …

Pärnumaa toidumeene konkurss 2024

Saabuval sügisel toimub teist korda Pärnumaa toidumeene konkurss. Esmakordselt tunnustati piirkonna parimaid toidu- ja joogimeeneid 2018. aastal, kui Pärnumaa valiti Eesti toidupiirkonnaks. Soov on muuta konkurssi iga – aastaseks traditsiooniks, et piirkonnast pärinev toit ja jook saaks senisest veelgi rohkem tuntust. Eesmärk Toidumeene konkursi abil on soov leida piirkonnale …

Päästetud tomatid Võiste Aiandi häkatonil

Sel kevadel avanes kohalikel toidutootjatel põnev võimalus osaleda häkatonil, mida Pärnumaa Arenduskeskus  rahvusvahelise BioBoosters projekti raames korraldas. Õhku visatud ideest tekkis MTÜ Roheliselt Värske Elu ja naturaalseid käsitöömahlu tootva Mahlametsa OÜ tiim, kus Merle Einola ja Terje Mitev asusid rahvusvaheliste mentorite toel arendama enda bioringmajanduse ideed. Ringbiomajanduse mudelil põhinev …

Uuring “Kohaliku tooraine kasutamine Pärnumaa turismiettevõtetes”

Toiduturismi tähtsus reisimotivaatorina on maailmas kiirelt kasvamas. Sihtkohti ei valitaenam ainuüksi hea ilma, atraktsioonide või hinna pärast, vaid maitsva ning põneva kohalikuköögi järgi. Maailma toiduturismi-organisatsiooni (World Food Travel Association) andmetelkulutavad turistid toidule sihtkohas keskmiselt 25% kogu oma reisi kulutustest. Selleks, et Pärnumaa turismisihtkohana saaks toiduturismis jõudsalt areneda ja eristuda, …
Pärnumaa maitsed
Küpsiste ülevaade

Kasutame küpsiseid, et aidata teil tõhusalt navigeerida ja teatud funktsioone täita. Üksikasjalikku teavet kõigi küpsiste kohta leiate allpool iga nõusolekukategooria alt. Küpsised, mis on liigitatud kui "Vajalikud", salvestatakse teie brauserisse, kuna need on olulised saidi põhifunktsioonide võimaldamiseks.