Põlistarkused kokteiliklaasis
Põlistarkused jäävad püsima, kandudes edasi põlvest põlve. Ühel ilusal augustikuu päeval said Pärnumaal Kihlepa metsades kokku neli põlvkonda, metsataimi õppides ja õpetades. Üles sai võetud hulk filmimaterjali Word Class 2023 rahvusvahelise baarmenide olümpia tarbeks. Erik Tammeleht , Pärnu juurtega noormees, kes töötab igapäevaselt Tallinnas restorani Rudolf juhina, on võtnud missiooniks läbi unustatud metsikute maitsete arendada meie toidu- ja joogikultuuri ning tutvustada seda laiale maailmale kokteilis Forest Flavorscape. Väärindades aasu ja metsi anda tööd inimestele, kelle peamine sissetulek on sõltuv ilusast suvest ja hooajalisusest.
Word Class 2023 São Paulos, Brasiilias 25-26. septembril
Juba homme astub Erik võistlustulle São Paulos, Brasiilias, kus 25-26. septembril toimub Word Class 2023 finaal. Põnevust loob asjaolu et võistluse tarbeks on Erik välja töötanud kokteiliretsepti, kus üks komponent on Pärnumaa metsikutest taimedest koosnev tinktuur Forest Flavorscape.
Erik on ka varasemalt võitnud mitmeid kokteilivõistluse auhindu:
-WolrdClass 2023 Baltic winner
-Eesti baarmenide assotsiatsiooni meistrivõitlused 2023 võitja
– Eesti baarmenide assotsiatsiooni meistrivõitlused 2022 II koht jne
Forest Flavorscape
Erik Tammeleht: Eestis on pidevalt suurenenud murekohaks kujunenud linnastumine ja töökohtade kadumine maapiirkondades, mis on suuresti tingitud tehnoloogia arengust. Kui põllusaadused lähevad hukka kehva suve tõttu või hooajaväliselt tööd napib, siis on elu maal äärmiselt keeruline. Meie aasad, karjamaad ning metsad on täis looduslikke maitseküllaseid taimi, mida meie esivanemad korjasid, kuivatasid ja kasutasid pidevalt, kuid linnastumise kütkes on need vanad tarkused ning nendega koos ka maitsed ununenud. Tuues tagasi unustatud metsa maitsed anname võimaluse Eesti toidu ja joogikultuuril areneda, väärindame oma aasu ja metsi ning anname tööd inimestele, kelle peamine sisstulek on sõltuv ilusast suvest ja hooajalisusest. Olen üles leidnud üles imelised Pärnumaalased Merle Einola ning Mercedes Merimaa uue põlvkonna kasvandiku Janek Kõvaski, kes korjavad meie metsadest ja niitudelt maitsetaimi, mille rikastest maitseomadustest paljud ei tea ning koolitavad välja uut põlvkonda kohalikke kes esirahva tarkuse taas ausse tõstavad.
Teades kui kiire on meie baarmenitel, tulen appi et varustada teid unustatud looduse maitsetega, tehes taimedest tinktuuri mida saab kasutada lihtsalt järgi tehtavas kokteilis ning andes ka teile juhised kuidas loodusrikkad maitsed kokteilikultuuri tuua ja tinktuuri ka ise valmistada.
Forest Flavorscape
KetelOne viin – 3cl
Forest Flavorscape mixture – 1cl
Meesiirup – 2,5cl (100g mett ja 100g vett vahekorras) Laimimahl – 1cl
Valmistusviis: šeigi ehk raputa
Kaunistus: põllulilled või hooajaliselt muutuvad taimed loodusest ja sinu ümbrusest Klaas: lapik coupe / kokteiliklaas