Pärnumaa Maitsed toovad puhta tervisliku toidu meie toidulauale

Toit ei ole pelgalt kõhutäide, vaid hea „kütus“ meie kehale, mõjutades mitte ainult meie füüsilist tervist vaid ka meeleolu, mõtte kiirust ja seeläbi õpiedukust ning tööalast edu. Seetõttu on oluline valida oma toidulaule tasakaalustatud puhas toit.

Tasakaalustatud toit – so et sööme erinevaid toiduaineid sellistes kogustes, et keha saaks kätte talle kõik vajalikud vitamiinid, mineraalained, valgud ja süsivesikud. Samal ajal peab arvestama, et süües vaid üheliigilist toitu jätame keha ilma erinevatest vitamiinidest ja toitainetest. Näiteks süües ära kolm  saiakest, saame küll kõhu täis, kuid mitte kehale vajalikke toitaineid. Toitainete osas saab keha süsivesikuid, transrasvu, lisaaineid jms. Veresuhkru tase tõuseb kõrgele, keha muutub happeliseks, tekib väsimus ja loid enesetunne.

Puhas toit – sööme toitu, mis on kasvatatud ilma väetisteta ja taimekaitsevahenditeta hooajaliselt ja kodu lähedal. Toit, mida mis ei sisalda säilitus-, värv- ja lisaaineid. Kõik on need viimased on meie kehale koormaks ja mürgised.

Me ise saame väga palju selleks teha, et meie keha oleks terve, meel rõõmus ja igapäevaselt palju energiat. Igaüks meist saab sündides kaasa kapitali, mida nimetatakse terviseks. Sõltuvalt sellest, kuidas me seda kapitali käsutame, on juba 40.-50.eluaastaks näha, kas inimene peab endast lugu või on ta selle kapitaliga mõistmatult ringi käinud.

Meie hing võib noor olla ka veel 70 aastaselt ja tahab kõikjale minna. Saamegi minna ja kaasa peame võtma oma füüsilise keha, aga igaüks erineval kombel, kes reipal sammul, kes kepi ja karguga, kes ratastoolis. Seetõttu on oluline endale meelde tuletada juba täna, et meie tänane elustiil määrab ära meie õnneliku tuleviku.

Viimased blogipostitused

Pärnumaa toidumeene konkurss 2024

Saabuval sügisel toimub teist korda Pärnumaa toidumeene konkurss. Esmakordselt tunnustati piirkonna parimaid toidu- ja joogimeeneid 2018. aastal, kui Pärnumaa valiti Eesti toidupiirkonnaks. Soov on muuta

Loe edasi >>