Uuring “Kohaliku tooraine kasutamine Pärnumaa turismiettevõtetes”

Toiduturismi tähtsus reisimotivaatorina on maailmas kiirelt kasvamas. Sihtkohti ei valita
enam ainuüksi hea ilma, atraktsioonide või hinna pärast, vaid maitsva ning põneva kohaliku
köögi järgi. Maailma toiduturismi-organisatsiooni (World Food Travel Association) andmetel
kulutavad turistid toidule sihtkohas keskmiselt 25% kogu oma reisi kulutustest.

Selleks, et Pärnumaa turismisihtkohana saaks toiduturismis jõudsalt areneda ja eristuda, viis
Pärnu Linnavalitsuse arenguosakond 2023. aasta detsembrikuus läbi uuringu „Kohalike toodete/tooraine kasutamine Pärnumaa turismiettevõtetes”.

Uuringu eesmärgiks oli välja selgitada:
* millistes Pärnu linna ja maakonna turismiettevõtetes kasutatakse kohalikku toorainet
* kas ja kuidas on seda teavet jagatud külastajatele ning
* kuidas saaks kohalikku toodangut paremini esile tõsta.

Küsitlusest selgus, et paljud toidupakkujad on huvitatud kohaliku tooraine kasutamisest enamal määral enda menüüs. Nad soovivad, et toidutootjate kohta oleks info lihtsamini leitav, näiteks koondatud ühisesse andmebaasi nagu parnumaamaitsed.ee veebileht andmebaasi rajamist juba alustanud on. Samuti peeti oluliseks luua toiduainete tellimise võimalus  mugavalt vahelaost  ja osta kohalikku toodangut füüsilisest müügikohast Pärnus. 

Tutvu läbiviidud uuringuga SIIN

Viimased blogipostitused

Pärnumaa toidumeene konkurss 2024

Saabuval sügisel toimub teist korda Pärnumaa toidumeene konkurss. Esmakordselt tunnustati piirkonna parimaid toidu- ja joogimeeneid 2018. aastal, kui Pärnumaa valiti Eesti toidupiirkonnaks. Soov on muuta

Loe edasi >>