Maguskartulipannkoogid

Need tummiselt koduse ja magusa maitsega pannkoogid on valmistatud öko maguskartulitest ning teevad kõhule meeldivalt pai. Sealhulgas lisasime retsepti kodutehtud karamellikastmest, mis on tavaversioonist tervislikum ning koos kohalike mustikatega segades pausa ideaalne lisand maitsvale bataadipannkoogile. Retsept võitis Pärnumaa Arenduskeskuse korraldatud koolinoorte tervislike toitude videoretseptide konkursil III koha.

Koostisosad

Pannkoogid

Karamellikaste

Valmistamine

  • Pese ja koori 2 maguskartulit.
  • Lõika väiksemateks tükkideks.
  • Lisa tükid umber 1,5 l keeva veega potti ja keeda 6-7 minutit.
  • Pane keedetud kartulitükid kaussi, ning tambi pudrunuiaga püreeks.
  • Uues suures kausis klopi 2 mahedat muna pruuni suhkru ja soolaga (enda maitse järgi).
  • Lisa 3 dl mahedat keefirit ja 1 dl kohalikku piima.
  • Sega sisse (supilusikatäis korraga) maguskartulipüree.
  • Lisa taignale 100 g speltajahu.
  • Pane pann pliidile, ning keera kuumus keskmisele temperatuurile. Määri pann tüki Saaremaa võiga.
  • Küpseta pannil väiksed kogused tainast, kuni mõlemalt poolelt pruun.
  • Võid serveerde koos isetehtud karamellikastme ja marjadega. Naudi!
*Karamellikaste:
  • Keeda keskmisel kuumusel 1/3 tassi mahedat koort ning 1 dl pruuni suhkrut.
  • Sega pidevalt, uni suhkur on lahustunud.
  • Seejärel säti jahtuma ning anna oma hõrgutisele üks huvitav lisa juurde.
   

Veel retsepte