Meritint köögiviljade ja karulaugukastmega

Aprillikuu on meritindi ja karulaugu hooaeg. Meritint on maheda maitsega kala, mis sobib toekamaks toidukorraks või, siis kergemaks eineks. Keetes juurde kartulit ja porgandit, lisades meelepärast rohelist salatit ning ülimaitsvat karulaugukastet saad korraliku kõhutäie, mis teeb meele rõõmsaks kogu päevaks.  Ja tegelikult ka väga tervislik!   Retsept võitis Pärnumaa Arenduskeskuse korraldatud koolinoorte tervislike toitude videoretseptide konkursil II koha.  

Koostisosad

Valmistamine

Köögiviljade valmistamine: Pese ja koori kartul ning porgandid. Lisa puhastatud köögiviljad ja sool keevasse vette. Keeda 10. minutit (jäta väheke kõvemaks). Peale keetmist lõika väiksemateks  tükkideks ning aseta ahjuplaadile. Lisa pipart ning võid (vajadusel soola). Küpseta ahjus 200 kraadi juures 20 minutit.   Meritindi puhastamine: Lõika kalal pea ära, tõmba noaga kõhuserv lahti ning eemalda sisikond. Pese puhastatud kalad voolava vee all ning kuivata köögipaberiga.   Meritindi praadimine: Lisa jahule 1,2 tl soola, pipart ning sega omavahel kuivained. Veereta kalu jahus ning tõsta kuumale pannile praadima. Prae mõlemalt poolt kuldpruuniks.   Karulaugukastme valmistamine: Haki karulauk lõikuriga (võib ka noaga) peeneks ning lisa hapukoorele. Maitsesta soola ja pipraga.  

Veel retsepte