Soe mahetatra salat hanemaltsa ja naadilehtedega

Tegemist on hea toiduga, kus saab kasutada tavalist umbrohtu ja muid metsikuid taimi. Hea võimalus tuua enda toidulauale põnevaid toiduaineid ja valmistada sellest tervislik roog.

Koostisosad

Valmistamine

  • Võta klaasitäis mahedat toortatart, vala vesi peale ja leota paar tundi.
  • Puhasta ja tükelda kuubikuteks porgand, suvikõrvits ja mugulisibul. Voki köögiviljad pannil õliga.
  • Sega leotatud tatar köögiviljadega kokku, vala peale klaasijagu keeva vett ja lase toiduained korraks keema. Keera kuumus välja ja jäta toit kuumale pliidilplaadile paisuma. Soovi korral võid keeva vett täiendavalt lisada, kuni tatar on sobiva pehmuse saavutanud ja parajalt paisunud. Sellisel valmistusviisil säilivad toitained tatras kenasti.
  • Lisa tükeldatud värskeid ja kuivatatud ürte (till, petersell, seller, pune, oregano vms) ja maitse järgi soola. Lisa tatrale ratasteks tükeldatud porru, hanemaltsa, noori naadilehti ja peedilehe ribad.
  • Sobib serveerida värske köögiviljasalatiga, kastmeks (oliiviõli, õunaäädikas, inglise sinep, roosa himaalaja sool pruun roosuhkur või mesi, pipar, kuivatatud ja värsked ürdid jne).
  • Lihagurmaanid võivad toortatrasaltisse praadida suitsusinki.
  • Head isu!

Veel retsepte