Kalasalat Kapteni talu suitsuvimmakonserviga

Hea tervislik suupiste, mida oma sõpradele pakkuda. Kesksel kohal on Kapteni talu suitsuvimmakonserv, mis on valmistatud Pärnu lahe kalast ja tehtud esivanemate retsepti järgi, kus esmalt on kala suitsutatud puuahjus, maitseks lisatud lepalaaste ja seejärel kala õliga karpi pandud. MTÜ Roheliselt Värske Elu on pakendina kasutanud tükikest 50-aasta vanusest kalavõrgust, mis on enda isa pärandus rannakaluri päevilt. Soovitame võileivatortide tegemiseks, kalasalatisse, leivamäärde valmistamiseks ja ka niisama söömiseks. Kapteni talu suitsuvimmakonserv on 2018 Pärnumaa maitse aasta toidumeene konkursil Naistelehe lemmiktoode.

Koostisosad

Valmistamine

  • Vala konservi sisu kaussi  ja vajuta kahvliga katki.
  • Riivi või vajuta keedetud munad kahvliga peeneks.
  • Tükelda sibul väikesteks tükkideks.
  • Soovi korral lisa tükeldatud maitserohelist (tilli, peterselli, sibulalatva). Sega kõik toiduained omavahel.
  • Maitseb imeliselt koduleiva viilul. Sobib pakkuda kõigile, ka neile, kes omasõnul kala ei söö.

Veel retsepte