Õlivaba vegan majonees india pähklitest, mis valmib kiirelt ning sobib suurepäraselt salatikastmeks või asendama tavalist majoneesi kartulisalatis.
Koostisosad
1 tass (240 g) vett
1 tass (138 g) röstimata india pähkleid
2 spl maitsepärmi
¼ tl himaalaja soola
¼ tl purustatud sinepiseemneid
2 spl sidrunimahla
kurkum (valikuline, annab kollase värvuse)
Valmistamine
Leota india pähklid külmas vees, toatemperatuuril, kas öö läbi või 4 h ennem valmistamist. Kui soovid kiirelt valmistada, on võimalus kuuma veega kohe valmistada. Mida kauem on pähklid vees leos seda siidisem on lõpptulemus.
Pese hoolikalt pähklid külma veega üle. Töötle kõiki komponente senikaua blenderis kuni saavutad ühtlase ja kreemise massi. See võib võtta mõne minuti või kauem. Võid kasutada ka saumikserit.
Minu vegan majonees ei ole ülipaks, nii et paksema tulemuse saavutamiseks lisa vähem vett. Juhul kui soovid vedelamat majoneesi, lisa vastavalt rohkem vett.
Säilita valmis majoneesi suletud anumas külmkapis kuni 4 päeva.